Om mig

Information uppdateras.


Mer information kommer snart!


Omnämnande - Urval


Benny Marcel

Direktör.

Nordisk Kulturfond.

"Jag vill mena att Erik Olof Wiklunds konstnärskap är viktigt för oss, för den säger något om varifrån vi kom, var vi är idag och ställer frågor om vilka virvlar och spår vi lämnar efter oss."


"Erik Olof Wiklund är en av de viktigaste konstärerna i Hälsingland att visa oss alla detaljer - att beskriva den kvalitet som finns runt omkring oss och som vi ibland kanske är hemmablinda inför eller inte längre ser."
Del av invigningstal. Utställning Terminator, Kvarnen, Söderhamn 2017. Ingela Broström

Länsmuseet Gävleborg.

Avdelningschef publik. "Konstnären Erik Olof Wiklund föddes i Alfta 1989, mitt bland de stora hälsingegårdarna i Voxnadalen. Ett arv som förpliktar, gör sig påmint, skaver och stärker. Under hela hans liv har ett inre samtal med detta arv hållits igång."


"Kanske är det just det komplexa i kulturarvsberättelsen om hälsingegårdarna som har gjort Erik Olof så mångsidig som konstnär? Som får associationerna att blixtra, men också gå på tvärs, kollidera."Del av informationstext till utställing Rotblöta vid Träslottet i Arbrå. 2 juli-12 augusti 2016."Ett nyskapande Hälsingland ställs ut"
Malin Zetterberg, SVT

5 november 2014Kristian Ekenberg

Arbetarbladet.

"Gosse, vilken glädje! Jag slås av hur ovanligt det är att se en så ren glädje i ett konstverk. Glädje är annars en känsla som det rynkas på näsan åt i de vita galleriväggarnas värld"


"Erik Olof vet att ta tillvara en bra historia"


"Entusiasmen hos Erik Olof  är smittande. Andra småorter kan avundsjukt drömma om att ha en lika sprudlande ambassadör för orten som Alfta"
Arbetarbladet, 8 okt 2011.
Kiki Larsson

Länskonst.

Ordförande.

"Från Hälsingland är en given stipendiat i år då Länskonst är i Hudiksvall. 


Erik Olofs fantastiska engagemang när det gäller Hälsinge kultur så väl hans författarskap som i hans konstnärskap. 


Med humor visar han på det enorma arv som Hälsingegårdarna innebär."Stipendieutdelning i samband med Gävleborgs länskonstföring samlingsutställning 2014, Christina Busck

HT Mittmedia.

"Det är något dubbelt med hans besatthet av det hälsingska kulturarvet. Han älskar det, fascineras av det och sedan plockar han isär det."


"Framtiden finns hela tiden med i hans verk. Om nu sju gårdar med festsalar blivit världsarv, så drar han sig inte för att plocka in Avicii på festen i Jon-Lars"20 juni 2016.Gunnilla Kindstrand

Journalist/Kulturprofil.

Hälsinge Akademin.

"Konstnär med imponerande erfarenhet, som förmå bjuda in brett utan att för ett ögonblick förlora sin hemlighet."


"Erik Olof handskas finkänsligt, ömsint med ämnet och visar stor respekt för de inblandade. Förutom materialtolkningar och rejäla efterforskningar använder han sin egen fantasi på ett förbluffande starkt vis."


"Hans konst är lätt att närma sig, men sällan enkel."

Stipendieutdelning, Hälsinge Akademi (2017)."Konstutställning väcker frågor om världsarvet."Magnus Hansson

Sveriges Radio P4

5 november 2014Katarina Jönsson Norling

Konstnärernas

Riksorganisation.

Riksordförande.

Lycka till Erik!


Slå Hälsingland och världen med häpnad. 


Ge dem något att tänka på, det de inte viste att de ville ha.

Samband med avslutade studier vid Konstskolan i Gävle 2014.Gunnilla Von Platen

Chefredaktör, Gård & Torp.

Bonnier Magazines & Brands.

"Han experimenterar med traditionella symboler och arbetar med oväntade uttryck i sina funderingar kring hembygdens och kulturarvets framtid. Finns det överhuvudtaget en framtid för den yngre och kommande generationen eller vill alla "dra till stan", till jobben och en urban livsstil?"


"Erik Olof Wiklund valde att stanna kvar och har sedan dess använt sitt konstnärskap till att väcka intresse för hembygden och kulturarvet".Tidningen Gård och torp, Nummer 9, 2015.Lions International

Rixmöte.

Lions Club.

Erik Olof får stipendiet för sina framgångångar som ung författare, målare och skulptör.


I sitt måleri lyfter han med stor entusiasm fram positiva saker och händelser.


Som skulptör har han visat på en fin volymkänsla.Stipendieutdelning, Lions Rixmöte, Läkerol Arena 17 maj 2012..

Anna-Sara D. Formgren

Gefle Dagblad. 

"Författaren och konstnären Erik Olof Wiklund har många järn i elden. Det verkar han alltid haft, för han har hunnit med mycket på sina 26 år. En vanlig dödlig kan vara nöjd om man gjort hälften under ett helt liv."


"Plötsligt händer allt på en gång och det är imponerande hur han lyckas leverera med kvalitet i ett så högt tempo."Gefle Dagblad 7 juli 2015.